18 Kasım 2013 Pazartesi

Kazaktan Patik Yapılırmı?

kazaktan-patik01Öncelikle bu işe kurban edeceğimiz fedakar kazağımızı seçiyoruz. Elimize alarak önce ona sonkez bakıyor ve zihnimizde iş planımızı çıkartıyoruz.. Vedalaşma faslınız bittimi o halde devam edebiliriz:)
.
kazaktan-patik02Bir patik olacaksa ayağımıza göre olmalı o yüzden bir kalıp çıkartıyoruz ve ona göre tabanı yapmak için keçe kullanıyoruz. Çıkardığımız kalıba göre kestiğimiz keçe patiğimizin tabanı olacak ve ayaklarımızı sıcacık tutacak.
.
kazaktan-patik03Çıkan kalıba göre biraz daha büyük bir parça kesiyoruz bu patiğimizin üst kısmını oluşturacak ve ayağımızdan çıkmasını engelleyecek olan parça oluyor. Aynı şekilde kıvırma işleminde kolaylık olması açısından alt kısımlarda kesikler oluşturuyor ve ayağımızın formunu almasını sağlıyoruz.
.
kazaktan-patik04Kesmiş olduğumuz parçaları iğne iplikler ile dikerek bir araya getiriyoruz ve artık patiğimiz ortaya çıkmaya başlıyor. Ne dersiniz hoş birşey olacak galiba sizide heyecan sardımı?
.
kazaktan-patik05Ve sonunda patiğimiz ortaya çıkıyor ve çok hoş bir görüntüsü var sıcağı ayağınızda hissediyoruz artık üşüyen ayaklara son.. Ne dersiniz bu seferde çokmu sıcak oldu? :) )
.
Bu içeriği aradığınız kelimeler:
Kazaktan Patik Yapmak, eski kazaktan patik yapma, evde patik yapımı, kazaktan ev ayakkabısı yapma, yumuşak ev ayakkabısı, kazaktan ev ayakkabısı yapma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder